Русия е единственият глобален успех на славяните…

Може това да не е удобно да се признае от доста мразещи Русия славяни (напр. поляците), но те са хора, и изобщо ги признават по света за нещо, именно благодарение на Русия. Защото славяните нямат друг глобален успех, освен нея. И стремежът на другите видове нации да се борят с Русия, всъщност винаги е “качвал акциите” и на останалите славяни.

Факт е, че най-големият глобален успех постигат британците. Те превземат 1/4 от света, и превръщат езика си в световен. Француците имат впечатляващи успехи, основно в Африка. Испания и Португалия успяват да колонизират с езика си Южна Америка. А Китай е недостижимият глобален успех на жълтата раса.

Черните нямат глобален успех, няма нито една негърска държава, която да е постигнала нещо значимо.

Парадоксално, но до тях се нареждат… германците. Които също никога не са постигнали нещо глобално. В опит да го направят, предизвикват 2 кървави войни. В които се справят блестящо, с оглед на факта, че воюват от позицията на изолирана регионална сила, срещу световни империи с неизчерпаеми ресурси. Също встрани от глобалните успехи остават Скандинавските народи, както и арабите.

И така стигаме до последната група от “великите” народности, която е постигнала нещо глобално - славяните. И го е направила чрез Русия. Друг такъв успех няма.

Нека синтезираме накратко. Кой е постигнал глобален успех:

Англичаните

Французите

Испанци и португалци

Китайците

Славяните

Други няма. Трябва да се уточни, че към настоящия момент, френските постижения доста избледняват, просто защото Африка тотално се ислямизира и френските колонии се изпаряват дори като косвено влияние. Т.е. Франция като глобална нация изчезва. Испано-португалското наследство в Южна Америка е в непредвидимо състояние. Очевидно езиково ще оцелее, и е по-слабо уязвимо от ислямизация. Но местните народи просто не могат да “дръпнат” икономически, и е така вече поне 100 години. Англичаните, чрез супер-колонията си САЩ, която стана по-силна от метрополията, очевидно остават глобален фактор. А китайците е въпрос на няколко години да станат икономически хегемон.

И в цялата тази ситуация на “дракони” в света, някак и славяните се оказват между “големите”. Но не заради Полша или Украйна. А заради Русия.

Ако я нямаше Русия, славянството би било пратено в абсолютното бунище на историята. Най-вероятно южните славяни щяхме да се вече потурчени и ислямизирани. А Северните славяни щяха да са станали германци.

Но дори да бихме били оцелели, щяхме да сме онези, на които всички се подиграват. Нещо като негри, виетнамци или тайландци. Не че са лоши, и те са хора. Но надменността на глобалните велики сили фактически превръща такива народи във “втора ръка” хора.

Ако някога славяните бъдат силни икономически, военно, ако отново станат истински влиятелна световна сила, то това ще е на база на Русия. Нека се отчита, че в момента Русия няма това икономическо, политическо и научно влияние, каквото би могла да има. Тя е голяма единствено като територия, и като военна мощ. Има покълваща модерна икономика, както и армия. Има е очевидно гигантски природни ресурси. Т.е. тя е велика сила, но може да се каже “млада, неразвита още, сила”.

Никоя друга славянска държава обаче няма подобен потенциал. Ако не броим Украйна, която рано или късно ще се върне към Русия (просто 40% от населението са чисти руснаци, а другите трудно се отличават), то най-голямата славянска страна става Полша. Е, Полша няма абсолютно никакъв шанс да стане нито европейски лидер, а още по-малко - световен. След Полша, следват славянските джуджета, от типа на нас, сърби, чехи и словаци. И после следват микроскопичните - македонци, словенци и хървати.

Кой от всички тези ще направи нещо? Никой. Ако целта е просто да се претопим в германския Европейски съюз, и да станем германци, това е съвсем възможно бъдеще. Но ако славяните ще постигат нещо, то ще е само на база на Русия.

Всъщност, без Русия, дори поляците нямат никакъв шанс. Ако допуснем, че западът някак успее да разсипе Русия, то тя няма да стане полска. Или българска. Ще стане американска, германска или най-вероятно - китайска. Т.е. пропадне ли Русия, свършва и славянството като такова и като значим фактор.

Поляците са много гневни на Русия, основно защото те са можели да са на нейното място. В късното Средновековие руско-полските войни са с променлив успех, като дори на моменти Полша стига до Москва. Съвсем реално би било Русия да не съществува, а Полша да превземе всичко до Владивосток. Но не се случва така. Русия оцелява, а след разпада на татарската империя, поема по обратния път. И стига до Тихия океан.

Това е историята на превръщането на славяните от чисто европейски народ, в глобална сила. Забележете, че германците - също чисто европейски народ, не са успели да станат глобална сила. Не са успели и скандинавците - основно благодарение за руските победи срещу тях и спирането на възхода на Швеция.

Глобализирането на Русия ражда и идеологията на “панславизма” - всички славяни обединени. Логично е това да стане под скиптъра на руския цар. Това дразни поляците, но всъщност е нормално да е така. Не може да е под полски скиптър.

Към настоящия момент, панславизмът реално е реализиран. Основните славяни са в Русия, Украйна и Беларусия. Там са близо 200 милиона души. Поляците ще се дърпат до последно, но това реално е самоубийствено за тях. Техният начин на живот, обичаи, език и култура, те не са германски. Не са френски или английски. Те са славянски, т.е. много по-близо до руските. Дори да успеят да се удържат извън панславизма, те просто ще се претопят в германо-френския Европейски съюз. Ако могат да влияят на нещо, това е там където са силни - в славянството.

Всъщност, ако не беше Русия, отдавна да ги няма славяните. Тя винаги се е застъпвала за тях, и ги е ползвала като повод да воюва с други страни. Но по-важното е обратното - в опит да противодействат на Русия, другите страни са опитвали да зачитат славяните. Германия не може да се бори с Русия, ако отвори фронт срещу собствените си славяни. Това би ги превърнало в съюзници на руснаците. Затова тя ги зачита и запазва езика и обичаите им.

Малко известен факт е, че Австро-Унгарската империя се е готвела да стане Австро-Унгаро-Славянска, след Първата световна война. Да даде равни права на славяните, заедно с австрийците и унгарците. Просто за да задържи самите славяни и да не симпатизират те на Русия.

Ако я нямаше Русия щяхме да имаме съдбата на десетки народи, някога обитавали Европа, но претопени. Или поне тотално подчинени - корсиканци, баски, каталонци и пр. Но Русия я е имало, и то като супер-сила. И това е опазило славяните в периферията и, дори под чужда власт.

Глобално погледнато, разумният път на всяка славянска държава е да гравитира около Русия. Като равноправен субект, в някакъв нов съюз, но като цяло - в това пространство. Именно там ще оцелее славянството и в бъдеще ще бъде някакъв фактор. Оцеляването не е сигурно. Русия е много нестабилна велика сила. Много е зависима от лидера си. Но ако изобщо славянският глобален проект оцелее, и има бъдеще, той ще е този. Всичко друго е по същество претопяване и асимилация, зад лицемерни слова като “общочовешки ценности” и “човешки права”. Истината е, че поляците изсмукани към Англия, на следващото поколение вече ще са англичани. Докато българи или поляци, в орбитата на Русия, ще се асимилират много по-малко. Дори процесът ще е двустранен, защото и двата народа са славянски, и ще повлияят на руснаците. Поляк с нищо не може да промени английския език или да славянизира Острова. Но може да промени хипотетична супер-славянска империя около Русия.

Разбира се, всички тези разсъждения са абстрактни. Текущо народите са в някаква “хватка” от ценности и пропаганда, и повечето изобщо няма и да прочетат това, което съм написал. И да го прочетат, ще го отхвърлят.

Но глобално погледнато, ако славяните имат бъдеще, то ще е или чисто руско, или някакъв вид смесено с други славяни, ако се отделят от ЕС и минат към Русия. Няма да има индивидуално славянско бъдеще, извън Русия. Няма да има и славянство в рамките на ЕС, дори той да оцелее.

Интересен въпрос е искаме ли да сме част от глобален проект, и от велик световен народ. Или искаме да сме слуги на англо-саксонците, водени от завист и изкуствена омраза към другите себеподобни славяни…

Добри Божилов
11-05-2017

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Powered by Bullraider.com

Политически блог на


Добри Божилов


Free business joomla templates