Четиво за костовисти: Защо ген.Радев е за предпочитане пред всеки гербер?

Резултат с изображение за иван костов

Защото ГЕРБ са превзели дясното пространство, а не лявото. Това е най-краткият отговор. Унищожаването на ГЕРБ би довело да възраждане на класическите десни партии и вливане на избиратели в тях. Запазването на ГЕРБ би довело до продължаване на агонията на дясното, защото Бойко Борисов се е наместил на мястото му.

Абсолютно нито един костовист не приема Бойко Борисов за "десен". Той е толкова непоносим за тях, колкото е за червените избиратели. Бойко Борисов си е мутра, престъпник, и не на последно място - глупак. Това за относително по-интелигентния електорат на Костов, е непоносим недостатък.

Само че червените си имат своя партия, и си пускат за нея. Бойко не е завзел лявото. Докато тъмно-сините си нямат своя партия, и трябва да пускат за Бойко. Или за някоя бойковистка сателитна организация, от типа на Реформаторския блок. Идеята да пускат само за ДСБ е самоубийствена, просто защото ДСБ само не може да влезе в парламента. А не може, защото Бойко е изсмукал целия му широк електорат, и партията е сведена само до твърдото ядро. Много трудно подобна партия може да оцелее, без широкия електорат.

Т.е. изводът е, че за тъмно-сините е правилно да гласуват за който и да било друг кандидат, дори за такъв на БСП, в името на това да очистят собствения си двор от мутрите.

Ако Бойко Борисов спечели и президентските избори - било лично, било с поставено лице, това отлага лечението на дясното с още няколко години. За десницата е по-добре да има автентичен ляв президент, отколкова фалшив десен.

Добри Б.
07-09-2016

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Powered by Bullraider.com

Политически блог на


Добри Божилов


Free business joomla templates