ТТИП e по същество "корпоративен фашизъм", данъците на Apple в Ирландия са показателни...

Резултат с изображение за apple taxes ireland

Ако искате да разберете какво е ТТИП, вгледайте се в данъците на Епъл в Ирландия. При рекордно нисък корпоративен данък от 12,5%, Епъл дори това не ще да плаща. И правителството им е гарантирало специални услови с данък от 1%. Но дори това било много, и им го намалили на 0,05%. Супер корпорацията с огромни печалби Епъл не ще да плаща дори минималния данък в Ирландия. Иска още по-малко! Всяко малко бизнесче в Ирландия си плаща 12,5%. Но Епъл - тъй като нямат пари и са много важни - те няма да плащат нищо.

Но още не сте видели най-циничното. Решението да си платят 13 милиарда евро данъци ще се обжалва. Но не само от Епъл, а и от... ирландското правителство. Това дето трябва да получи парите и да ги раздаде на народа. Самото правителство брани интересите на корпорацията, а не на народа! Същото това правителство с лека ръка натовари ирландския народ с над 100 милиарда евро дългове, за да се спасяват банки. Сега не иска да вземе парите на Епъл. Народна пара за корпорации - може. Обратно - не!
ТТИП е същото вече глобално и всеобщо. Всяко едно правителство става слуга на корпорациите, и всичко е съвсем законно и единствено правилно!
Това в научната литература е описано като "корпоративен фашизъм". Тъй като думата не е приятна, са измислили друго обозначение - "транс-атлантическо споразумение за свободна търговия". Същината обаче е точно корпоративен фашизъм по всички показатели, описани от историята.

Добри Божилов
30-08-2016

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Powered by Bullraider.com

Политически блог на


Добри Божилов


Free business joomla templates