Гранатомет РПГ-7 срещу половин метър "бронирано стъкло", или за глупостта "мерцедесова" със 7-ма степен на защита

Тъй като се появиха бомбастични коментари за невижданата защита "7-ма степен" на някои джипове, ето един прост тест с най-масовия гранатомет. Тоя същия дето го размятат талибани, ислямисти и всякакви партизански движения по телевизията... А и мутрите също с него си играят... 

Прочети...

Чутовна победа има, но не в урните... а в Посолството

Това бяха най-фалшифицираните избори в историята. ГЕРБ няма никаква победа. Те са едно политическо джудже. Това, което има, са протоколи, в които пише, че има грандиозна победа. Т.е. Цветан Цветанов е направил невиждана и рекордна до момента фалшификация, вероятно апетитът му ще се увеличи, и в бъдеще още повече ще прави.

Но защо става всичко това? То не може да стане без съгласието на БСП и на другите партии, които участват в комисиите. Защо опозицията си мълчи? Защо Цецо пише резултати, които нямат нищо общо с реалността?

Прочети...

Защо аз няма да гласувам?

   Знам, знам, знам, знам ВСИЧКИ аргументи. Трябва да сме активни. Като не сме доволни от един, да изберем друг. Има такова изобилие от кандидати за общинската трапеза. Направо кощунство е някой да твърди, че нямало избор, и затова не гласувал. Знам тези аргументи. Дори ги намирам за частично правилни. Факт е, че принципът на “по-малкото зло” все пак е рационален принцип. Факт е, че макар примерно да не понасям Реформаторите, то по-малкото зло е Вили Лилков да спечели, отколкото да дадем нов мандат на Фандъкова и да укрепим ГЕРБ. Факт е, че някакъв избор имаме наистина. И наистина един от кандидатите е по-малко лош от друг.

Прочети...

Ще станем нация-пародия, ако в 21 век на референдум отхвърлим Интернет гласуването

   Първо да уточня, че не съм привърженик на ГЕРБ, нито на Президента. Всъщност, не понасям тази мутренска шайка, която управлява държавата и намирам, че случващото се у нас е най-големия позор, който се е случвал в политическите системи на цяла Източна Европа. Видно от постоянните ми коментари, а и от част от разказите ми, е че съм един от най-върлите мутрофоби и бойкофоби у нас, и не съм се отмятал никога от този си възглед.

Прочети...

Бежанският апокалипсис доказва пълната несъстоятелност на неолиберализма и глобализацията

   Европа е в истински шок от бежанците. Но случващото се е само началото. В момента разпаднати са Либия и Сирия, и частично - Тунис. Но хаосът в Близкия Изток може да събори и другите арабски страни - Алжир, Египет и Йордания. Те изобщо не са гарантирани на 100%, особено ако продължат гражданските войни там, където вече бушуват. Тогава бежанците ще се увеличат по 10. Европа в момента се опитва да се спасява, опирайки се на много ефимерна защита - Дъблинският регламент. Т.е. спасяване по линия на това проблемите да се върнат на граничните страни, а централните да са незасегнати. Но това е доста бутафорна защита, защото дори да върнеш бежанците в Гърция и Италия, на следващия ден те пак тръгват към Германия и Франция. Няма как да ги задържиш само по границите.

Прочети...

Сривът на петрола е катастрофа за САЩ, а не за Русия

Много приказки около формата, и никой не гледа съдържанието. Сега душиците на русофобите са изпълнени с надежда, че спадането на цената на петрола щяло да ликвидира Русия. Но се пропуска съдържанието - защо спада цената на петрола? Помислете де? Само на 5-6% увеличение на производството ли се дължи? Защото то е толкова. Или се дължи на нещо друго? И какво е то...

Прочети...

Бай Ганьо и концесията на Плиска

...Безсмъртният Алековец се завръща 120 години по-късно...

Прочети...

Бежанският апокалипсис доказва правилността на "неопротекционизма"

Да обясня накратко за поредното доказателство за неопротекционизма. Та в момента нали виждате - реки от бежанци към Европа. Спусъкът разбира се, са войните, които САЩ запалиха и премахнаха диктаторите, дето спираха бежанците. Но фундаменталната причина това е глобализацията.

Прочети...

Здравко Каменаров

Най-новия разказ на Великия ум...

Прочети...

Страница 9 от 41

Политически блог на


Добри Божилов


Free business joomla templates