Как Фейсбук и социолозите се разминаха за "народната любов" към управляващите...

По принцип, ако една власт има толкова гигантска поддръжка, колкото обявяват придворните и социолози, то тя всъщност няма нужда от подобни обявявания и пропаганда на самата поддръжка... Но днешната офанзива на „Алфа Рисърч“, която обявява управляващите за тотален хегемон, опозицията за свиваща се, а най-скандалните министри за най-популярни, та тази офанзива роди у мен идеята да представя една малко по-различна „социология“. Най-малкото – по-лесно проверима като начална сурова информация.

Прочети...

Как Влади Горанов открадна 1,5 милиона евро за 2-3 минути...

Влади Горанов е откраднал 1,5 милиона евро като е продал държавен дълг на завишена цена и без търг. Новината беше потвърдена от Симеон Дянков, а първо беше разпространена от Орешарски. Сделката е станала по електронен път, и фактически представлява няколко кликвания с държавната мишка в Министерството на финансите. Държавата е получила 1,5 милиона евро по-малко, отколкото от абсолютно идентична емисия, пусната на търг същия ден. Фактически който е купил дълга, веднага го е препродал и е прибрал 1,5 милиона евро. Ако не е Горанов, значи е единственият над него...

Прочети...

Отвореното общество - краткосрочни ползи и огромни лихви после...

Мисля си по следния въпрос - отвореното общество създава повече възможности пред личността, но само в краткосрочен период. Защото чистите права, без задължения, водят до разрушаване на обществото, а то самото е източникът на възможностите.
Какво имам предвид?

Прочети...

„Париж 13-ти“ – лешоядите са върху разложения труп на Запада

   Крушението на Запада не е в това, което се случва, а в това, което Западът ще направи след това… Това ми хрумна като мисъл, докато гледах репортажите за кървавия „Петък-13-ти“ в Париж. Защото Западът всъщност сам си създава това, което се случва. Но най-абсурдното е, че не само го прави, но дори си вярва, че правеното е правилно, и се опитва да го налага на другите. Включително на нас.

Прочети...

Илюзията на „много търсените ИТ специалисти“

   Доста често ще чуете по медиите изказвания от типа: „Има огромен глад за ИТ специалисти“, „30 хиляди работни места за програмисти свободни“, „Няма хора за позиции с 2000 лв. заплата“ и пр. Но да знаете, че всичко това не е вярно. Истината е малко по-различна и това „малко“ прави всички тези приказки откровени нелепици.
   Медии, неправителствен сектор, работодатели, та кой ли не вече се изказа по въпроса. Създадоха се дори академии за подготовка на кадри, че нямало хора и положението било трагично. Дори гениални идеи проблясват – да внасяме индийци, пакистанци, бангладешци…

Прочети...

Страница 7 от 41

Политически блог на


Добри Божилов


Free business joomla templates