Глава 3 – Троянската сливова като серум на истината

Човекът за мръсна работа на чорбаджи Колев рано или късно щеше да стигне и до тримата капитани, и те го знаеха. Но бе по-вероятно да е късно, защото като опитни офицери, със сериозен опит на ръба на закона, те знаеха това и бяха направили максималното да се защитят. Надеждата им беше в разликата между „късно“ и „рано“ – отрязък от време, в който да докажат невинността си, или поне да намерят следите на златото. Предимството им беше, че никой друг от екипажите не бе взел предохранителни мерки, защото изобщо не подозираше, че нещо е станало. А екипажите можеха да са източник на полезна информация, дори за сделки, в които не бяха участвали. Подходите за събиране на тази информация обаче бяха малко по-различни от смразяващите схеми на професионалиста.

Прочети...

Ако някак с магическа пръчка отмените „комунизма“, на следващия ден ще имате революция на 6 милиона граждани, озовали се на село, без вода и тоалетни


   Тъй като тия дни много пара се вдига на тема „антикомунизъм“, нека все пак речем каква е била истината, и да сложим край на пропагандата на малка група идиоти, дето колкото са малки, толкова са гръмогласни.

Прочети...

Глава 2- Излъганото камилче

   Половин век, след Контакта, Земята се бе превърнала в нещо, за което винаги би мечтала, но никога не го бе постигала – един много справедлив и прогресивен свят. Войните бяха изкоренени, бедността изчезна, здравеопазването получи голям тласък, престъпността остана без почва. Всичко това управляващата класа от българи приписваше на собственото си мъдро управление, но основната причина, разбира се бяха гриландците. На човешкия свят му предстояха още много години на фактическо „поливане“ с блага, докато достигне средното ниво в империята, а до тогава, тя го приемаше като много важна стратегическа точка, която следва да се развива. На фона на общия размер на икономиката на Гриландия, Земята беше една троха. Но на фона на размера на икономиката на Земята, дъждът от субсидии беше огромен, понякога дори непосилен за усвояване.

Прочети...

P≠NP, proven by an analysis of “Subset sum problem”

Тъй като съм затруднен да публикувам това в научно издание или форум, го пускам тук. Който разбира нещо, да чете... :)

Прочети...

Глава 1 - Срещата на „Станишев“ и „Борисов“

   Иван Петков – капитан I ранг и командващ патрулната фрегата „Сергей Станишев“ бе събуден от приятната македонска мелодия, пусната му от компютъра. Времето бе дошло и краткият 1-часов сън на капитана бе всичко друго, но не и достатъчно, след прахосването на цялата нощ във всичко друго, но не и в сън. Но работата си беше работа и гриландците със сигурност вече чакаха на мостика с укорителни погледи изпод огромните им вежди.

Прочети...

Страница 4 от 41

Политически блог на


Добри Божилов


Free business joomla templates