Бойко Борисов ще предизвика първата политически мотивирана емигрантска вълна от 30 години насам

Ако пълната доминация на ГЕРБ и Бойко Борисов в обществения живот продължи, въпреки очевидната загуба на доверие, това ще доведе скоро до нещо невиждано от десетилетия – десетки, може би стотици хиляди нови емигранти, но водени от политически мотиви. В страната клокочи страшно напрежение, то вече предизвика една революция, в момента се излива като огромен гняв във Фейсбук. Но въпреки всичко това, някак си „схемите“ все побеждават, и олигархичната групировка около Бойко Борисов, все се озовава на власт. А наглостта на средно и ниско ниво е невиждана – герберите се подиграват практически на всеки, надменни са и не считат другите за хора. Изправена през перспективата да изкара 15-20 години в подобна гротеска, средната класа ще започне да се изнася.

Прочети...

ТТИП e по същество "корпоративен фашизъм", данъците на Apple в Ирландия са показателни...

Резултат с изображение за apple taxes ireland

Ако искате да разберете какво е ТТИП, вгледайте се в данъците на Епъл в Ирландия. При рекордно нисък корпоративен данък от 12,5%, Епъл дори това не ще да плаща. И правителството им е гарантирало специални услови с данък от 1%. Но дори това било много, и им го намалили на 0,05%. Супер корпорацията с огромни печалби Епъл не ще да плаща дори минималния данък в Ирландия. Иска още по-малко! Всяко малко бизнесче в Ирландия си плаща 12,5%. Но Епъл - тъй като нямат пари и са много важни - те няма да плащат нищо.

Прочети...

Чилийската пенсионна система рухна... Защо?

chilea-protesti

Чилийската пенсионна система е пред колапс. Милиони народ излязоха по улиците на протести срещу онова, което беше най-успешния пример на неолибералите за "частно пенсионно осигуряване".

Прочети...

Европейската супер държава напълно ще анихилира малките нации

eusuperstate

Създаването на новото френско-германско чудовище, което някои дори вече нарекоха Райх, представлява най-голямата опасност за България, от турското робство насам. Защото подобна конструкция, в рамките на не повече от 2 поколения, напълно ще преустанови съществуването на всички по-малки нации вътре. Историята сочи именно това, и сега е много подходящ момент отново да я прочетем.

Прочети...

ЕС и UK – отвъд хибридната истина…

caricature-eu
Първо, искам да предупредя, че очакванията, че някой ще процъфти, след ЕС, са пресилени. След като ЕС се разпадне, поне едно поколение ще плаща цената на съществуването му. Колкото по-бързо се разпадне, толкова по-ниска ще е тази цена. Но дори веднага това да стане, вече има натрупани огромни дългове и огромни косвени пасиви, които ще трябва да се плащат. Т.е. не приемайте излизането като път към просперитет. Това е път към по-малкото зло, към ограничаване на щетите. След ЕС ни предстоят само кръв, пот и сълзи. След всяка глупост е така. Погледнете историята.

Прочети...

Европа или Русия? Анализ без емоции...

Въпросът какво е добро за страната е вероятно най-рядко задавания въпрос в рамките на настоящия политически разлом между Запада и Русия. Всъщност, правилното е да седнем, да анализираме ситуацията, ползите и вредите, и да установим кое е добро за държавата. В противен случай, взаимното замеряне с клишета, води до мъгла от клишета и до абсолютна задънена улица. Следва да погледнем какви са ползите от ЕС и НАТО, какви загуби ще претърпим, ако напуснем. Какви са ползите от Русия, какви загуби търпим, ако не се ориентираме към нея. Всичко това е нещото, което най-малко правим, а вместо това сме се разделили на русофили и русофоби. Едните доминират народната обич, а другите – държавното управление.
Но нека видим реалността.

Прочети...

Страница 3 от 41

Политически блог на


Добри Божилов


Free business joomla templates