Дайджест

Обама на импийчмънт и съд, Конгресът гласува с 225:201 гласа

Президентът на САЩ Барак Обама отива на съд за злоупотреба с власт заради здравната реформа, която въведе, предадоха агенциите. Решението бе взето от Камарата на представителите на САЩ, която е доминирана от Републиканската партия. Резолюцията бе приета с 225 срещу 201 гласа, като демократите категорично се обявиха срещу тази процедура и я определиха като предизборен ход. През ноември в САЩ предстоят избори за Конгреса. "Това е завоалиран опит за импийчмънт на президента", заяви демократката Шейла Джаксън-Лий от щата Тексас.

Прочети...

Киев готви да изтреби хиляди с хлор, за да набеди опълченците

Военното ръководство на Донецката народна република направи съобщение, че украинската хунта готви чудовищни терористични актове на нейна територия. На специален брифинг днес изпълняващият длъжността премиер Владимир Антюфеев и министърът на отбраната Игор Стрелков разказаха за подготвяната провокация от страна на украинските военни. Стрелков обясни, че армията готви голяма провокация, целта на която била ДНР да се обяви за терористична организация, а също така и масовото унищожение на местното население. Но този път замисълът е толкова чудовищен, че е трудно да се повярва, коментират от руския новинарски сайт. "По данни, които сме получили и имат потвърждение, в продължение на три нощи на територията на летището в Краматорск са доставени три ракети "Точка У", готови за изстрелване. Целта се явяват пречиствателните станции на Донецк и Луганск, които съдържат съответно 120 и 160 тона хлор. Резервна цел се явява хранилището за амоняк на завода "Стирол" в Горловка," съобщи Игор Стрелков.

Прочети...

Вежди: От моите пари съм платил пенсиите...

От моите милиони съм платил милиони за пенсиите. Така Вежди Рашидов защити тезата си, с която смята да съди държавата, за това, че не е опазила влоговете му във фалиралата КТБ. По закон държавата гарантира вложенията само до 100 хил. евро. Рашидов е сред хората, които дават държавата на съд. В писмо до медиите от инициативния комитет заявяват, че ще търсят отговорност от БНБ, прокуратурата, следствието и МВР, както и обезщетения за понесените вреди и пропуснати ползи.

Прочети...

САЩ: Украйна има право да убива цивилни, опълченците - не

САЩ са катего­рично про­тив при­зи­вите за раз­след­ване на действи­ята на укра­ин­ската армия в Ново­ру­сия и изис­ква да не се про­веж­дат пара­лели с действи­ята на опъл­ченците. Това съобщи гово­ри­те­лят на Държав­ния депар­тамент на САЩ Мари Харф. От аме­ри­кан­ското външ­нопо­ли­ти­че­ско ведом­ство доба­виха също, че смя­тат за пра­вилна и необ­хо­дима сило­вата опе­рация в Източна Украйна, като обяс­ниха, че „воен­ната опе­рация, про­веж­дана от укра­ин­ското пра­ви­тел­ство в юго­източ­ната част на стра­ната, е пред­на­зна­чена за защита на сво­ите хора и сво­ята тери­то­рия".

Прочети...

Бойко: Аржентина – натовска държава, голяма държава, а нощес фалира!

Бойко Борисов обяви Аржентина за натовска държава. Това стана по време на форум за представяне на управленската програма на ГЕРБ в областта на сигурността.

„Международната организирана престъпност е толкова силна, такива свирепи и зли хора, че ако няма яки служби, здрава държава... Финансовите акули са тези също, които обикалят около България. Видяхте какво направиха със спекулативните фондове тая нощ с Аржентина. Аржентина фалира. Банкрут. Аржентина - натовска държава, голяма държава. Нощес фалира”, заяви Борисов.

Прочети...

Страница 5 от 9

Политически блог на


Добри Божилов


Free business joomla templates