Дайджест

Киев мобилизира българи от малцинството ни там за пушечно месо, пази си украинците

Мобилизация на мъже само от малцинствата възмути българите в украинската част от Бесарабия. В града на Дунав Измаил нашенци недоволстват, че украинските власти викат за боевете в Донецк и Луганск само представители на по-малките етнически групи, пише "24 часа".
"Задължиха всички, които имат коли, камиони или мотоциклети, да се явят с тях. Не знаем за какво ще ги използваме”, заявиха от Болград. Предполага се, че българите ще бъдат накарани да се бият като либийските бунтовници, които препускаха с монтирани на автомобилите си картечници. Повиквателни са пратени и на млади мъже, които работят в чужбина. При население от 204 000 българи в Украйна може да бъде сформирана цяла армия. Не се знае дали новият вид кавалерия ще бъде пратена в Донецк, Луганск или в атака в Крим.

Прочети...

Швейцария не смята да се присъединява към антируските санкции

Министърът на икономиката на Швейцария Йохан Шнайдер-Аман смята, че страната не трябва да се присъединява към санкциите на ЕС срещу Русия, защото това ще намали роля на Швейцария като посредник в украинската криза.

Министърът съобщи още, че ако ограничителните мерки спрямо Русия засегнат западните компании, това ще се прояви „ефектът на доминото”, при което ще пострада и икономиката на Швейцария.

Прочети...

400 украински войници избягаха в Русия, не искат да се бият за "хунтата и американците"

В понеделник над 400 украински военнослужещи са се обърнали към руските гранични служители с молба за предоставяне на убежище, предаде РИА Новости, позовавайки се на говорител на граничната служба в руската Ростовска област. Според говорителя през нощта 438 украински войници са поискали убежище в Русия. В отговор на молбата руските граничари са открили хуманитарен коридор и са допуснали украинските военни в Русия. Сред тях е имало 164 служители на държавната гранична служба на Украйна. Прочети...

Страница 4 от 9

Политически блог на


Добри Божилов