Дайджест

Как с фонд от 400 млн евро, Европейската комисия компенсира загуби за около 9,1 милиарда долара?

“Европейската комисия разполага с фонд от 400 милиона евро за изплащане на компенсации на европейските селскостопански производители във връзка с продоволственото ембарго, обявено от Русия в отговор на западните санкции”, заяви еврокомисарят по търговията Карел де Гухт, цитиран от белгийски медии.
Правителствата на страните от ЕС се канят да поискат от Еврокомисията финансови компенсации във връзка с прекъсването на износа селскостопанска продукция в Русия.

Прочети...

Плевнелиев отказа честването на Илинденско-Преображенското въстание

Всеки момент може да се срути паметника на Илинденско-Преображенското въстание на Петрова нива край Малко Търново. Причината е появила се огромна пукнатина в монумента.

Процепът, появил се преди две години, е станал опасен. „Имаше оглед на мястото от строителна фирма, която констатира, че вътре, във вътрешността на паметника, почти всички камъни вече са плуващи, което означава, че той може да се срути буквално за няколко часа“, заяви Ивелина Панайотова – директор на Историческия музей в Малко Търново.

Прочети...

МВР ограничава достъпа на медиите при "безредици"

МВР няма да допуска "нерегламентирани разговори" между медии и протестиращи, които нарушават обществения ред. Това става ясно от проект за инструкция за опазване на обществения ред, качена на сайта на ведомството. В нея подробно се описва как трябва да реагират полицейските сили при масови прояви на граждани, като протест, футболен мач, шествия, концерти и др. 

Прочети...

Гръмна нов скандал във властта! Близнашки заклеймявал религията преди 10 ноември, а днес целува ръка на патриарха!

Служебният премиер проф. Георги Петков Близнашки крие черни петна в биографията си, установи ПИК.
Оказа се, че преди 10 ноември 1989 година Близнашки е писал множество доноси срещу автори на дисертации.
Днешният морален стожер да обществото е заклеймявал мощно християнските добродетели по времето на Тодор Живков.
Оказа се, че Близнашки е написал следната резолюция в едно от писмата си до Висшата атестационна комисия срещу кандидат за защита на дисертация - "Религията и църковните ритуали са най-голямото зло за развитието на зрелия Социализъм".
Негови тогавашни колеги си припомниха пред Агенция ПИК, че един от прокламираните принципи на Близнашки бил, че религиозният мироглед е несъвместим с комунистическия морал.

Прочети...

Нов гаф на Плевнелиев - правосъдният министър с отнети адвокатски права и дисциплинарни наказания

Христо Иванов – министърът на правосъдието многократно е наказван от софийската адвокатска колегия, към момента може да е с отнети права, съобщава Luboslovie.bg.

От сайта узнали чрез свои източници подробности за професионалните изяви на новия министър на правосъдието Христо Иванов.

Министърът е наказван с лишаване от правото да упражнява адвокатска професия и до момента на назначаването му за министър не се е вписал отново в адвокатска колегия. Не е ясно дали защото наказанието още не е изтекло или по друга причина.

Прочети...

Страница 3 от 9

Политически блог на


Добри Божилов


Free business joomla templates