Дайджест

Енергетиката в Германия е пред срив заради зеления ток

Катастрофата заради зелените енергийни олигарси не е характерна само за НЕК, а застрашава и големи западни компании. Според последна статия във "Файненшъл Таймс", енергетиката на Германия е пред пълен крах, заради зелената енергия. Най-големият енергиен концерн в Германия търпи големи загуби в резултат на прехода на страната към възобновяеми източници на енергия - ситуация, която може да изправи страната пред катастрофа, пише американският вестник.

Прочети...

Токът да поскъпне с 50% иска служебният министър на ГЕРБ

"Цената на тока плавно ще расте. За да изчистим нещата за година, хората ще трябва да плащат с 50% по-скъп ток. Но дори и това да стане, ако не се реформира секторът, нещата ще се повторят после. За следващата година НЕК ще натрупа 1 млрд. лева загуби. В момента компанията има пасив от 2,9 млрд. лева. Така общите загуби ще станат 4 млрд. лева, ако се продължава така".

Прочети...

Протестърска номенклатура

Йоло Денев можеше да стане поне един от десетте съветници на премиера Георги Близнашки, но дори и този жест му беше отказан. Вместо него бе трудоустроен проф. Калин Янакиев. Български националист, писател на теми, свързани с българския произход. Основател на Движение „Тангра и Велика България“ и на Център за българознание и възраждане на България. Издава 25 книги и вестници. Написва и отпечатва 7 стихосбирки със стотици стихотворения.

Прочети...

Медарова изгоря, търсят ново цветановче за изборен министър

Заради силния обществен отпор срещу нея Красимира Медарова отказа на президента да е служебен министър на изборите. Тя напуска и съдийския пост.
„Публичният отзвук, който наблюдавам през последните два дни ме убеди, че заемането на поста е възможно да донесе негативи на служебното правителство и най-вече да хвърли съмнение върху честността на предстоящите парламентарни избори", се казва в писмото. „По тази причина незабавно се обърнах към Президента с молба да бъде спряна процедурата по моето назначение в служебното правителство, а още в понеделник ще оттегля молбата си към ВСС за освобождаването ми като съдия”.

Прочети...

Близнашки ще бори олигархията от 5-звездния лукс в Бояна

Въпреки, че ще е за няма и 3 месеца на поста си, служебният премиер Георги Близнашки се пренесе на нов адрес - в резиденция "Бояна". Така от курорт в полите на Витоша и на изцяло държавна издръжка, доскорошния водещ протестър срещу олигархията ще управлява държавата. Той се премести в добре охранявано правителствено жилище "заради изискванията за сигурност на Националната служба за охрана (НСО)". Доскоро Близнашки живееше в собствен апартамент в нова кооперация в близо до Националната следствена служба.

Прочети...

Страница 2 от 9

Политически блог на


Добри Божилов


Free business joomla templates