Свят

Всички американски марионетки убедително печелят всички избори, до деня на обесването си...


Случващото се в България не е нещо ново. Това е американският модел да се крепят местните марионетни правителства чрез псевдо-демокрация и фалшифицирани избори. Абсолютно всички американски диктаторчета и вождчета са безспорни победители на всякакви избори. Докато накрая не "прелеят чашата" и една гневна тълпа не ги помете, в демонстрация на истинския резултат. Погледнете Батиста в Куба, кралят на Афганистан, шахът на Иран, режимите в Южна Америка, та дори предният емир на Катар, свален от собствения си син. Все едно и също е - американците крепят някой, докато им е изгоден, като разбира се - изборите са основно доказателство за могъществото му. После той изведнъж рухва и се вижда цялата бутафория на псевдо-демокрацията преди това... Ако искате нещо актуално - в Украйна американските марионетки печелят избори. Въпреки, че държавата е на режим на тока, а по улиците хората ходят с автомати. Но властта е безспорно стабилна и демократична, печели изборите. Само дето същата власт не може да си събере войнишкия набор, което е косвено доказателство колко народът я подкрепя.

Прочети...

Бежанският апокалипсис доказва пълната несъстоятелност на неолиберализма и глобализацията

   Европа е в истински шок от бежанците. Но случващото се е само началото. В момента разпаднати са Либия и Сирия, и частично - Тунис. Но хаосът в Близкия Изток може да събори и другите арабски страни - Алжир, Египет и Йордания. Те изобщо не са гарантирани на 100%, особено ако продължат гражданските войни там, където вече бушуват. Тогава бежанците ще се увеличат по 10. Европа в момента се опитва да се спасява, опирайки се на много ефимерна защита - Дъблинският регламент. Т.е. спасяване по линия на това проблемите да се върнат на граничните страни, а централните да са незасегнати. Но това е доста бутафорна защита, защото дори да върнеш бежанците в Гърция и Италия, на следващия ден те пак тръгват към Германия и Франция. Няма как да ги задържиш само по границите.

Прочети...

Гърция: отвъд неолибералния театър

   Марксистите от СИРИЗА предлагат дясно капиталистическо решение, ЕС и МВФ предлагат заробване и изстискване до последна капка кръв, Меркел и Сарко прикриват ограбването на европейския данъкоплатец...

Прочети...

Милички украинци, не повтаряйте нашата глупост…

   Преди 25 години завесата падна и ни показаха как е на запад. Само пропуснаха да ни кажат, че няма да стане така при нас. Само показаха блясъка, но не и, че той се отнася само до запада и не предстои същото да стане и в Източна Европа. Отчетете това, скъпи мили украинци, и се поучете от нашите грешки и илюзии…

   Моята страна от 8 години вече е член на Европейския съюз. Преди това поне 10 години е в процес на ускорено присъединяване, подпомагано „щедро“ от Европейски фондове. Страната ми 10 години е член на НАТО, а преди това други 10 е в разннобразни партньорства за „мир“, за „сътрудничество“ и пр.

   В момента моята страна е 7,5 милиона души, като през 1989 г., когато започна всичко, беше 9 милиона. Средният ни доход е смехотворен, сравнен с този в Европейския съюз.

Прочети...

Страница 3 от 7

Политически блог на


Добри Божилов


Free business joomla templates