Политика

"Началниците" са виновни за погрома на БСП, следователно няма смисъл от оставки...

При подобен изборен разгром, в БСП би трябвало да литне цялото ръководство, може би дори да се постави ново начало на тази партия. Но това няма да стане. Просто ръководството не е виновно. Чичо Сам е написал резултатите и всички неолиберални партии (вкл.БСП) са ги приели. Останалото е съставяне на протоколи. Разбира се, може някой да постави въпроса, трябва ли БСП да е неолиберална и про-западна партия. Това наистина е важен въпрос, но докато БСП е такава - Серго е шеф на ПЕС, Орешарски слуша Маккейн, а Вигенин е пръв ястреб в Украйна, докато това е така, БСП ще изпълнява волята на "началниците". Да, те са и нейни началници...

Прочети...

Престараха се, и това ги издаде... :)

ГЕРБ съвсем се оляха с фалишификациите. 35% избирателна активност на втори тур на местни избори. Такова нещо НИКОГА не е имало. Народът не гласува на такива избори. Кой ще излезе за районни и селски кметове? ГЕРБ са уникални в правенето на фалшификации, но престараването им просто ги издаде. Няма никаква победа, нито на първи, нито на втори тур. Има протоколи, попълнени за победа. Никога на местни избори не е имало 53% активност на 1 тур. Обикновено е под 33%. А на втори тур излизат 10-15% максимум. Какви избори, какви 5 лева. Цецо се оля този път...

Прочети...

Чутовна победа има, но не в урните... а в Посолството

Това бяха най-фалшифицираните избори в историята. ГЕРБ няма никаква победа. Те са едно политическо джудже. Това, което има, са протоколи, в които пише, че има грандиозна победа. Т.е. Цветан Цветанов е направил невиждана и рекордна до момента фалшификация, вероятно апетитът му ще се увеличи, и в бъдеще още повече ще прави.

Но защо става всичко това? То не може да стане без съгласието на БСП и на другите партии, които участват в комисиите. Защо опозицията си мълчи? Защо Цецо пише резултати, които нямат нищо общо с реалността?

Прочети...

Защо аз няма да гласувам?

   Знам, знам, знам, знам ВСИЧКИ аргументи. Трябва да сме активни. Като не сме доволни от един, да изберем друг. Има такова изобилие от кандидати за общинската трапеза. Направо кощунство е някой да твърди, че нямало избор, и затова не гласувал. Знам тези аргументи. Дори ги намирам за частично правилни. Факт е, че принципът на “по-малкото зло” все пак е рационален принцип. Факт е, че макар примерно да не понасям Реформаторите, то по-малкото зло е Вили Лилков да спечели, отколкото да дадем нов мандат на Фандъкова и да укрепим ГЕРБ. Факт е, че някакъв избор имаме наистина. И наистина един от кандидатите е по-малко лош от друг.

Прочети...

Страница 3 от 14

Политически блог на


Добри Божилов


Free business joomla templates