България

Европейската супер държава напълно ще анихилира малките нации

eusuperstate

Създаването на новото френско-германско чудовище, което някои дори вече нарекоха Райх, представлява най-голямата опасност за България, от турското робство насам. Защото подобна конструкция, в рамките на не повече от 2 поколения, напълно ще преустанови съществуването на всички по-малки нации вътре. Историята сочи именно това, и сега е много подходящ момент отново да я прочетем.

Прочети...

Какво значи "неолиберално здравеопазване" - ошушкване до последната стотинка, и на никой не ще му се размине

Искам да ви кажа какво представлява в момента здравеопазването. Отиваш на лекар. Всеки лекар дърпа към своята си специалност и изкарва една и съща болест с различна причина. Всички прегледи се плащат, защото направления няма. Но 50 лв. не е кой знае какво, дори да ги дадеш няколко пъти. Виж, ако те пратят на някое специално изследване, може да удариш хилядарка. Частичен скенер е 300 лв. Пълен е 700. Има го по НЗОК, ама чакаш минимум 2 месеца. Но и това е нищо. Накрая платеният преглед, и платеният скенер установяват няколко различни диагнози. Избираш си една от диагнозите и ти казват, че операцията се плаща от НЗОК, но всичко друго си плащаш сам. НЗОК дава 500 лв. Ти даваш 2000 лв. за не знам си какъв консуматив, 800 лв. за избор на конкретния лекар (как ще избереш друг, като нали този е поставил диагнозата, другия ще те лекува от друго) и още разни кинти за нощувки в болницата. В крайна сметка, лечението ти излиза едни 4-5 хиляди лева средно, от които НЗОК дава 500. И това, въпреки че годишно наливаме в НЗОК 3 милиарда лева. Значи извън тях, още 9 пъти по толкова си прибират доктори, болници, изследвания и какво ли още не.

Прочети...

Всекиму, според Божието благоволение...

Сега, като 3 папи са го галили, предлагам да слезе от джипа за 700 хиляди евро и да се качи на "Трабанта" на Мони Паси. Това е единствения автомобил у нас, който е благословен от папа. И освен това - вече е държавен - принадлежи на Националния военно-исторически музей.

Прочети...

Страница 1 от 7

Политически блог на


Добри Божилов


Free business joomla templates