Общество

Отвореното общество - краткосрочни ползи и огромни лихви после...

Мисля си по следния въпрос - отвореното общество създава повече възможности пред личността, но само в краткосрочен период. Защото чистите права, без задължения, водят до разрушаване на обществото, а то самото е източникът на възможностите.
Какво имам предвид?

Прочети...

Ще арестуват Волен за глоба от 50 лв., и то ако не я обжалва...

Аз лично съм имал съвсем същото произшествие като Волен в НАТФИЗ. По друг повод, но същото като съдържание. Преди години група полицаи в Силистра стояха бездейни, и дори кикотещи се, докато една съседка се опита да отреже с флекс желязната ограда между имотите ни. Разярен от бездействието на полицията и от това, че ми се подиграваха, им се развиках и им се накарах доста грубо. В отговор, бях заведен в РПУ-то, там един полицай ми чете морал и накрая ми съставиха акт за административно нарушение. По-късно (след месеци) излезе заповед на кмета за глоба от 50 лв. Това е всичко. Дори да е по друг повод, и дори да съм имал повече основания от Волен, това е наказанието. Т.е. това е наказанието, което следва в най-лошия случай, да се приложи на Волен за действията му в НАТФИЗ. Аз също нямах имунитет, и не съм бил в РПУ-то повече от 2 часа, при това дори не бях арестуван чисто формално. Ето за това Цацаров вдига пара и ще прави театрални арести, насред парламента - за глоба от 50 лв...

Прочети...

Ще станем нация-пародия, ако в 21 век на референдум отхвърлим Интернет гласуването

   Първо да уточня, че не съм привърженик на ГЕРБ, нито на Президента. Всъщност, не понасям тази мутренска шайка, която управлява държавата и намирам, че случващото се у нас е най-големия позор, който се е случвал в политическите системи на цяла Източна Европа. Видно от постоянните ми коментари, а и от част от разказите ми, е че съм един от най-върлите мутрофоби и бойкофоби у нас, и не съм се отмятал никога от този си възглед.

Прочети...

Страница 2 от 9

Политически блог на


Добри Божилов


Free business joomla templates