Бойко се изгаври с Патриотите - 1 министър и 3 фантома

Кефи ме как Бойко се изгаври с Патриотите. Точно както го направи с Реформаторите, и ще го направи с всеки тъпунгер, дето се залепи за него и си мисли, че може да му е "партньор". Патриотите получават един единствен пост - министър на отбраната. Всичко останало са или синекурни длъжности, или подставени лица. Нено Димов (екология) и тоя герой в икономиката са всичко друго, но не и "патриоти". Да не говорим, че "икономиката" е бутафорно министерство, без функции вече. Назначава 3-4 борда, нищо повече. Вицепремиер по демографската политика (Валери Симеонов) е безсмислица. Няма такова министерство, няма отделени ресурси, няма политика.

Фактически, Патриотите получават само МО, което е едно нищо, сравнено с това, че имат 1/4 от гласовете на ГЕРБ.

Бойко просто им се подигра. Прилепи ги за себе си, което е убийствено за всеки, и той го знае. След което, вече прилепени, им взе всичко. Те са се изложили, че ще правят коалиция с мутрите. Сега остава само да им дадат трохите.

Стана малко като онази приказка дето питали една жена готова ли е да прави секс срещу 1 милион долара. Тя казала "Да". И после предложили 100 долара. Като питала "защо", и казали, че вече знаят каква е, сега уговарят само цената...

Първоначалните слухове бяха за класическа коалиция. Патриотите трябваше да получат МО, енергетиката и 2-3 по-маловажни министерства. Т.е. между една четвърт и една пета от креслата, колкото им се полагат. Сега получават едно кресло, т.е. 1/10-та от важните ресори. В добавка 2 кресла са за сламени човеци (как шефът на Агенцията за приватизация се оказа "атакаджия" още не е ясно). И един вицепремиер без особени функции.

При подобно унижение, в нормалните страни, коалиция не става. Но там партиите са наравно и преговорите не вредят на нито едната. Тук обаче вредят - който се издаде, че харесва ГЕРБ, загива. Т.е. тук Бойко вече ги е превърнал в "курви", издали са се, и сега може да преговаря за цената.

Добри Божилов
03-05-2017

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Powered by Bullraider.com

Политически блог на


Добри Божилов


Free business joomla templates