Как ГЕРБ разбира "либерализацията" на тока - като плячкосване...

Като почти единствен десен мислител в България, искам остро да възразя срещу герберското разбиране за "либерализация на енергийния пазар". Либерализация означава свободен пазар, всеки предлага, всеки купува. Никой не е длъжен да купува нещо по задължение. В този случай, цените слизат до нивото на най-ниската възможна, т.е. токът би следвало да поевтинее около 3 пъти.

Герберският модел на "либерализация" предвижда всичко друго, но не и свободен пазар. Нямаш право да избираш доставчик, длъжен си да купуваш някакви задължителни количества от скъпите ВЕИ-та, а ЕРП-тата остават монополист в преноса, т.е. ще слагат каквито си искат цени (за пренос).

Простете, герберчета, ама това не е "либерализация", нито е "капитализъм". Това е тъмно-червен комунизъм, тъмен като кръвта на Баце по жълтите плочки, когато най-сетне мафията си го гръмне. Молим да не манипулирате и да не говорите, че цената ще скочи заради "либерализацията". Тя ще скочи, защото ГЕРБ са престъпна организация, която трябва да изхрани хиляди паразити, на които раздаде ВЕИ-та, а те снасят за изборите. Ето затова ще поскъпне токът. Либерализацията е убийственото лекарство, което ще разчисти всички такива паразитчета като вас. Това вашето е плячкосване, а не либерализация...

Добри Б.
07-12-2015

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Powered by Bullraider.com

Политически блог на


Добри Божилов


Free business joomla templates