Директорът на "Филхармонията" не бил изгонен от концерт в зала "България"?

Последна версия: Виктор Стоянов не е присъствал в зала "България". Изгоненият е бил друг човек. Това става ясно от информация на сайта "Славейков", който първоначално пусна новината, а след това се отрече от нея и се извини на Стоянов. Ако наистина е така, извиняваме му се и ние. Ако не е така - едно извинение повече не вреди... Все пак разумно би било за г-н Стоянов да преосмисли публичното си поведение и въвличането си в политиката, тъй като по този начин създава около себе си среда, подходяща за това дори най-малкия проблем да се превръща в огромен компромат. Така е при политиците, хората на изкуството трябва да си направят изводите...

Предна версия:
Тази новина не е моя, и не бих я препубликувал, ако не беше започнало едно повсеместно нейно премахване от всякакви сайтове. Не знам дали е вярна, на мен по-скоро ми изглежда като вярна, доколкото от доста време наблюдавам такива като Виктор Стоянов и други подобни „герои на революцията“. Но нека читателят сам прецени. В случай на поискване, ще дам право на отговор и на Виктор Стоянов.

Та новината е, че въпросният Стоянов е бил изгонен от концерт в зала „България“, защото си играл на телефона и пречел на представлението. Немският баритон се принудил да спре изпълнението си, заради него, което предизвикало изгонването му.

От Фейсбук - новината: 

Vesselina Stoytcheva >>> "Директорът на Софийска филхармония Виктор Стоянов е бил изгонен от концерт в зала „България“, която самият той ръководи, разказаха очевидци.
Стоянов бил сред публиката по време на изпълнение на пианистката Мария Принц и прочутия немски баритон Матиас Гьорне. По покана на „София мюзик ентърпрайсис“ двамата представят у нас цикъла „Зимен път“ на Шуберт. Това са 24 песни, чиято продължителност е над час и се изпълняват за първи път в България в цялост.
По време на концерта Гьорне прекъснал солото си заради звуци, носещи се от клавиши на мобилен телефон в салона. Певецът вперил очи към директорската ложа и посочил зрителя с джиесема. Казал му: „Какво правите?!“ и го приканил да напусне залата, в противен случай нямало да продължи концерта. Човекът с телефона се оказал Виктор Стоянов, временно изпълняващ длъжността шеф на 

Филхармонията, зам.-министър на културата в служебния кабинет на Георги Близнашки.
Матиас Гьорне пее на най-престижните оперни сцени в света – Виенската опера, Метрополитън опера, Кралската опера в Лондон „Ковънт Гардън“, Кралската опера в Мадрид, Националната опера в Париж… Изнася около 100 концерта на сезон. Мария Принц е дъщеря на композитора Константин Илиев. Завършва висшето си образование в Берлин, специализира в Австрия и Франция. От 30 години живее и работи във Виена.
Матиас Гьорне гастролира по най-престижните оперни сцени в света.
Рециталът на Матиас Гьорне и Мария Принц ще бъде изнесен и на 28 март в Русе, в рамките на фестивала „Мартенски музикални дни“.

Тази новина плъзна из Интернет, след което по мистериозен начин започна да изчезва. Появиха се слухове, че Виктор Стоянов отричал и „тъй като на него повече му вярвали“, затова махнали новината.

Сега, тъй като аз принципно не му вярвам, заради миналото му поведение, и тъй като не познавам и източниците на самата първоначална новина, приемам двата източника за достатъчно (не)достоверни. Затова публикувам тази новина, пък нека Стоянов ако има аргументи да ги представи.

Добре е да се припомни един друг сходен случай. В миналия мандат на ГЕРБ, някакъв активист на Мутрата се изтъпанчи да чете поздрав от него на концерт на ФСБ. Народът се изнерви, освирка го свирепо, и го изгони от сцената.

Не е изключено Стоянов да е станал жертва (неясно заслужено или не) на подобна реакция, доколкото самият той се свързва с групите близки до Бойко Борисов, които цяла година протестираха, та да го върнат на власт. Сега като вече са успели, е логично да си навличат народния гняв. Подобни реакции принципно са показател за естествените нагласи в обществото и за това какво „клокочи“ отдолу…

26-02-2015

-----

Освиркването на емисаря на Мутрата на концерт на ФСБ (2010 г.):

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Powered by Bullraider.com

Политически блог на


Добри Божилов


Free business joomla templates