Велизар и Волен са едно и също с Бойко във важните въпроси

Сигурно ще ви прозвучи странно, но Велизар Енчев и Волен Сидеров не предлагат нищо по-различно от Бойко Борисов. В морално-етичен план вероятно предлагат, но в най-важния - икономическия, те не предлагат нищо различно. България в момента се управлява точно по модела-мечта на левицата. Огромни държавни разходи, постоянен дефицит, вземане на заеми, и харчене на всичко това основно за социални разходи. Сметката се плаща от постоянно нарастваща репресия и ограбване на "богатите" и "фирмите", които пък прогресивно намаляват, поради влошаване на условията за съществуване. Това е политиката на България в последните 25 години, именно това предлагат и Велизар Енчев и Волен Сидеров. И като "контраст" посочват някакъв несъществуващ капитализъм, пълна свободия и "нова буржоазия".

Но нека видим фактите. Нека видим "най-десния" министър днес - Петър Москов. Ами той си е жив комунист. Той не предвижда и 1 лев намаление на разходите за здравеопазване, въпреки че е ясно, че основната част от парите се краде. Няма да закрива болници, въпреки че болниците са отчели 2 милиона хоспитализирани за миналата година. Няма толкова болна нация в света. Има болни по документи. НЗОК се източва от гигантски заплати на докторска аристокрация и от фармацевтичната мафия. Но "десният" Москов няма да пипне нищо там. Вместо това - типично по левичарски, посочва "недостигащите приходи". И сега ще гони циганите да си плащат здравните вноски. Т.е. точно по социалистически ще направи нещо, от което няма да излезе нищо.

Ами пенсиите? Ниски са. Основен момент в нео-лявата пропаганда. Защо са ниски? Заради изедниците, дето не плащали осигуровки.

Ама те плащат. В България работят 1,5 милиона души. Те хранят 2,5 милиона пенсионери и 1 милион държавни служби. Плащат хората, а намаленията са защото все повече бягат от тоя данъчен терор и драпат за държавни служби. Бойко Борисов, и всички преди него, са изпълнили мечтата на Велизар Енчев - има какви ли не закони и закончета за репресия над "богатите" и за наказване на "непочтения бизнес". Администрацията е гигантска. И резултатът от това е единствено, че се убива бизнесът, а не се намират някакви митични чорбаджии и крадци.

Нека, за да не остава "празно място", да посочим и малка част от борбата с "чорбаджиите", която се е случила до момента, та да не помисли някой, че Енчев предлага нещо ново. Та вижте само закона за конфликт на интереси, закона срещу изпирането на пари, наказателния кодекс, кодекса за социално осигуряване, данъчните закони. Просто ги вижте. Вижте и цялата огромна администрация, която е създадена, само и единствено, за да контролира "непочтените фирми". Вижте правомощията на прокуратурата. Вижте колко време минава само за да извадиш всички разрешителни за съвсем елементарна дейност. Вижте например, че само документацията, за да стане едно помещение подходящо за кръчма, е 15 хиляди лева. Да, без рушветите. Чисто формално, толкова струват всичките документи, молби и какви ли не глупости, създадени все за да се контролира бизнесът. Вижте колко бюрокрация е дори за да направиш едно такси. Изобщо, "чорбаджиите" отдавна са под чудовищна репресия, те намаляват, а истинските нови господари на държавата и на икономиката, са чиновниците. Точно тия, на които ще разчитат и Волен и Велизар като вземат властта, за да "преборят мизерията и да накажат "мошениците". Точно, на които разчита в момента и Бойко, та дори ги е полял с какви ли не бонуси...

Истината е, че всяко ново олевяване не води до справедливост, а до още по-голяма несправедливост. Удря се тоя дето копа, копащите намаляват, и намалява и издръжката за некопащите.

Единственото разумно решение днес е "десният патриотизъм". Т.е. да се съкратят драстично разходи от типа на "бонуси за полиция и армия", административни разходи и пр. Трябва да се затворят болниците, които не лекуват болни, а осчетоводяват болни. Трябва да се вдигне рязко пенсионната възраст, защото просто няма как 1,5 милиона работещи да хранят 2,5 милиона пенсионери. Трябва да е обратното. Трябва и ресурси да се насочат към създаване на реална икономика, а не само към консумация. Т.е. трябва "рейгъномика".

Велизар Енчев и Волен Сидеров - когато направят коалиция, ще осигурят (хипотетично) само едно "малко по-честно" управление. Но важното в това управление ще е същото като при Бойко Борисов - нео-комунизъм и ескалираща мизерия...

Добри Божилов
11-02-2015

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Powered by Bullraider.com

Политически блог на


Добри Божилов


Free business joomla templates