Гледайте резила на Пулев, и разбирайте какво става в държавата на Бойко – двамата са едно и също

Резилът на Кубрат Пулев е нищо за него самия, но е важен в друго – показва какво става в държавата. Случилото се с Пулев е 100% идентично на случващото се с Бойко Борисов. Грандиозен провал и впечатляваща некадърност, които се замазват с много приказки и безочие. Бойко прави точно същото като Пулев. Много приказки, малко реални действия – повечето грешни и глупави, а държавата се разпада. И после пак много приказки – разни мафиоти и комунисти са виновни, има врагове, дето рушат това дето той е „съградил“…

И тоя нокаутирания и той така.

Разликата е, че Пулев го пребиха доста публично, всички му видяхме резила, и сега изглежда смешен. При Бойко не е така. Той нанася много по-тежки последици, но като излезе и се разприказва едно такова сладко – за огромните си успехи, за това какви „мафиоти“ са другите, как ги е разбил, как само той се бори, като изстреля всичко това, и народът му се връзва. Защото не вижда истината за резила, която е отзад.

Ако имаше някой „Кличко“, който да „пребие“ Бойко публично и да му лъсне цялата кухота, глупост и простащина, народът щеше да прогледне. Ако някак можеше да се види значимостта на затъването в дългове, така както се виждат аркадите по физиономията на Пулев, народът щеше по друг начин да оцени Бойко. Ако можеше да се видят кървящите хиляди фирми, много от тях и закрити, заради тотален рекет и безумна икономическа политика, ако можеше да се видят, както се вижда „нок-аутът“ на Пулев, народът щеше по друг начин да възприеме Бойко. Само че тия неща не се виждат. Те се усещат чрез следствията си – икономиката е в спад, работни места се губят, доходите са замръзнали, цените растат, разни невиждани герои стават милиардери… Така се случва. Но не се вижда публично. Напротив – дори, за разлика от Пулев, Бойко може с думи да прехвърли всеки възможен провал на противниците си. Те излизат виновни. Думите на Бойко са всесилни. Срещу крошетата на Кличко, видими от всички, приказките Пулев са смешни. Обстоятелството, че продължава да говори, само издава интелекта му. Но за боксьор е простимо да няма много от този ресурс.

При управник на държавата е по-трудно простимо. Твърде много народ плаща за глупостта и арогантността.

Добри Б.
17-11-2014

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Powered by Bullraider.com

Политически блог на


Добри Божилов


Free business joomla templates