Нов хит на Лукарски: Хората във Фейсбук може да искат оставката само на жена си

Да искат оставките на жените си - това прати да правят хилядите гневни във Фейсбук граждани, които искат оставката му новият министър на икономиката Божидар Лукарски. Все пак, позитивното е, че това вероятно е временна позиция, защото в същото интервю той се отмята от предното си изказване - че в предизборната кампания са лъгали избирателите и оплювките срещу Бойко Борисов били "трик" за привличане на избиратели.

"В интервюто пред вас не използвах подходяща дума - "трик". Не сме имали стратегия с повтарянето в кампанията на призива Бойко Борисов да не е премиер, а Цветан Цветанов - вътрешен министър, да помпаме резултата си, въпреки че това най-вероятно наистина го увеличи."

Това заяви лидерът на СДС след добилото изключителна популярност интервю, което той даде в изборната нощ пред "24 часа". В него лидерът на СДС каза: "Мисля, че за ГЕРБ ще е здравословно Цветанов да не е министър. Не можем да поставяме условия. И преди това беше трик за вдигане на нашия електорат, ако мога да се изразя така на шега." (Чуйте звуковия файл ТУК)

Заради тези му думи и факта, че на пресконференцията след вота Лукарски отрече да е казвал "трик", а произнасянето на думата бе доказано със записа на разговора в сайта на "24 часа", в социалните мрежи тръгнаха призиви той да се извини и дори да се оттегли от председателския пост. "Оставката ми я искат единици във фейсбук, които не са нито орган на СДС, нито на Реформаторския блок. Единственото, което могат да искат, е оставката на жена си вкъщи", заключи Лукарски. И напомни, че по устав оставката му могат да искат Националният съвет и НИС на партията.

"Освен това след "трик" казах и "на шега", добави той. "Тезата ни е, че ще се стремим Борисов да не е премиер, а не че дефинитивно няма да подкрепим правителство на Борисов при така създалата се обстановка", разясни финално Лукарски.

От Висшия съдебен съвет засега няма коментар могат ли съдилищата да поемата рязък скок на разводите, ако народът тръгне да изпълнява нареждането на новия министър...

Източник: в-к "24 часа" с редакции

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Powered by Bullraider.com

Политически блог на


Добри Божилов


Free business joomla templates