Ще имаме достъп до законите си безплатно

Мартин Димитров и ИПИ напредват в НС

Тази седмица на заседание на правната комисия в Парламента беше подкрепен законопроектът за изменение и допълнение на закона за „Държавен вестник". Промените предвиждат цялото съдържание да бъде достъпно в Интернет от началото на 2008 година. Без неуморната работа на депутата Мартин Димитров, съставителите на промените и Институт за пазарна икономика, това нямаше да е факт. Разбира се, може и да се иска повече - не е ясно защо трябва държавният вестник ще е достъпен в Интернет чак от началото на 2008 г. Все пак, и в момента цялото съдържание съществува в цифров формат, който може да бъде качен.

Трябва и да отбележим, че при гласуването на проекта в правна комисия само един народен представител е бил против (Павел Шопов). Аргументът по наша информация е, че според него законопроектът е пример за лобизъм в полза на Интернет. Коментарът е излишен!

Автор: ИПИ, 19.10.2007

(В интерес на истината е да се отбележи, че основната част от законодателството ни вече съществува в Интернет, публикувана там от частни субекти. "Държавен вестник" в Мрежата има смисъл преди всичко за неофициалния раздел, където се съдържа важна информация за фирмите - бел.ред.)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Powered by Bullraider.com

Политически блог на


Добри Божилов


Free business joomla templates