Здравко Каменаров

Най-новия разказ на Великия ум...

Прочети...

Ще повлече ли Ципрас другите „СИРИЗИ“ и Велизар Енчев?

Сигурното е, че зад раждането на СИРИЗИТЕ стоят обективни обществени процеси, а не популистки хрумвания на отделни демагози. Т.е. тези явления ще останат, докато ги има проблемите, а не докато ги има демагозите…

Прочети...

Гърция: отвъд неолибералния театър

   Марксистите от СИРИЗА предлагат дясно капиталистическо решение, ЕС и МВФ предлагат заробване и изстискване до последна капка кръв, Меркел и Сарко прикриват ограбването на европейския данъкоплатец...

Прочети...

Тъпополис

Голямата търговска верига „Тъпополис“ отказа гаранционно обслужване на един добър, но понякога леко луд човек, който в един от пристъпите си на лудост, си беше измислил псевдонима „Великият ум“. Та Великият ум беше привикан в „Тъпополис“ да си прибере цифровия фотоапарат, без да е ремонтиран.

Прочети...

Протестърите и Бойко Борисов - хегемони на българския Фейсбук :)

 Още като чух, че ще правят класация „Топ 150“ в социалните мрежи, усетих че „нещо такова“ ще се получи, и затова още тогава обявих, че няма да участвам в нея и никой да не ме номинира. Това може да се провери – още си стои съобщението в профила ми във Фейсбук. Тази далновидност тогава, ми дава възможност сега да направя коментар като независима страна, доколкото по собствено желание не съм имал личен интерес, и не мога да бъда окачествен като „някой, който е изпаднал и затова критикува“.

Прочети...

"Националното съгласие" на един политически келеш

Абе, байно ле, като искаш „национално съгласие“, поне с едно „Извинявай“ да беше започнал. Да, бе, пич. Аз също съм част от българската нация и миналата година ти ме обяви за „тъп и грозен“. Та ако ще правим „национално съгласие“ с теб, поне се извини. Извини се на мен, и на още 4 милиона избиратели, дето не само бяхме „тъпи и грозни“, ами и трябваше да търпим нахалството на „красивите и интелигентните“ цяла година по улиците. Красиви и интелигентни, които ти, байно ле, обяви за такива…

Прочети...

Как Западът унищожава България, докато тя му ръкопляска…

Много често ще чуете думите „Защо българите искат да бягат на Запад…“ или „90% от младите искат да емигрират“. Тези думи ще ги чуете в контекста на критика към България – колко е зле, как сме се провалили, и как собствените ни деца дават тази оценка за нас „с краката си“. Всъщност, това е оценка за пълния успех на стратегията за ограбване на България от Запада. Ограбването на най-ценното и – хората. След като опоскаха всичко друго тук, та дори бъдещите ни приходи под формата на концесии и приватизация на ренти, комунални услуги и пр., след всичко това, финалната ликвидация на България означава да изсмучат и всички хора. Защото на запад хора, и то бели хора, възпитани и образовани, са доста нужни… И това, което става е не по вина толкова на България, колкото на целенасочена западна политика, която да принуди населението на България да емигрира. Да иде там, там да работи, там да плаща данъци и там да „разрежда“ нахлуващите не-бели малцинства.

Прочети...

Велизар и Волен са едно и също с Бойко във важните въпроси

Сигурно ще ви прозвучи странно, но Велизар Енчев и Волен Сидеров не предлагат нищо по-различно от Бойко Борисов. В морално-етичен план вероятно предлагат, но в най-важния - икономическия, те не предлагат нищо различно. България в момента се управлява точно по модела-мечта на левицата. Огромни държавни разходи, постоянен дефицит, вземане на заеми, и харчене на всичко това основно за социални разходи. Сметката се плаща от постоянно нарастваща репресия и ограбване на "богатите" и "фирмите", които пък прогресивно намаляват, поради влошаване на условията за съществуване. Това е политиката на България в последните 25 години, именно това предлагат и Велизар Енчев и Волен Сидеров. И като "контраст" посочват някакъв несъществуващ капитализъм, пълна свободия и "нова буржоазия".

Прочети...

Отворено писмо до Министъра на образованието и науката

Отворено писмо
До Министъра на Образованието и науката

Прочети...

Милички украинци, не повтаряйте нашата глупост…

   Преди 25 години завесата падна и ни показаха как е на запад. Само пропуснаха да ни кажат, че няма да стане така при нас. Само показаха блясъка, но не и, че той се отнася само до запада и не предстои същото да стане и в Източна Европа. Отчетете това, скъпи мили украинци, и се поучете от нашите грешки и илюзии…

   Моята страна от 8 години вече е член на Европейския съюз. Преди това поне 10 години е в процес на ускорено присъединяване, подпомагано „щедро“ от Европейски фондове. Страната ми 10 години е член на НАТО, а преди това други 10 е в разннобразни партньорства за „мир“, за „сътрудничество“ и пр.

   В момента моята страна е 7,5 милиона души, като през 1989 г., когато започна всичко, беше 9 милиона. Средният ни доход е смехотворен, сравнен с този в Европейския съюз.

Прочети...

Страница 10 от 41

Политически блог на


Добри Божилов


Free business joomla templates