Как Фейсбук и социолозите се разминаха за "народната любов" към управляващите...

По принцип, ако една власт има толкова гигантска поддръжка, колкото обявяват придворните и социолози, то тя всъщност няма нужда от подобни обявявания и пропаганда на самата поддръжка... Но днешната офанзива на „Алфа Рисърч“, която обявява управляващите за тотален хегемон, опозицията за свиваща се, а най-скандалните министри за най-популярни, та тази офанзива роди у мен идеята да представя една малко по-различна „социология“. Най-малкото – по-лесно проверима като начална сурова информация.

Прочети...

Как Влади Горанов открадна 1,5 милиона евро за 2-3 минути...

Влади Горанов е откраднал 1,5 милиона евро като е продал държавен дълг на завишена цена и без търг. Новината беше потвърдена от Симеон Дянков, а първо беше разпространена от Орешарски. Сделката е станала по електронен път, и фактически представлява няколко кликвания с държавната мишка в Министерството на финансите. Държавата е получила 1,5 милиона евро по-малко, отколкото от абсолютно идентична емисия, пусната на търг същия ден. Фактически който е купил дълга, веднага го е препродал и е прибрал 1,5 милиона евро. Ако не е Горанов, значи е единственият над него...

Прочети...

Отвореното общество - краткосрочни ползи и огромни лихви после...

Мисля си по следния въпрос - отвореното общество създава повече възможности пред личността, но само в краткосрочен период. Защото чистите права, без задължения, водят до разрушаване на обществото, а то самото е източникът на възможностите.
Какво имам предвид?

Прочети...

„Париж 13-ти“ – лешоядите са върху разложения труп на Запада

   Крушението на Запада не е в това, което се случва, а в това, което Западът ще направи след това… Това ми хрумна като мисъл, докато гледах репортажите за кървавия „Петък-13-ти“ в Париж. Защото Западът всъщност сам си създава това, което се случва. Но най-абсурдното е, че не само го прави, но дори си вярва, че правеното е правилно, и се опитва да го налага на другите. Включително на нас.

Прочети...

Страница 7 от 41

Политически блог на


Добри Божилов


Free business joomla templates