На входа на църква, Близнашки обяви комунизма за МНОГО красив идеал... :)

Още в първия си ден служебният премиер поля със студен душ цялото протестърско, НПО и реститутско воинство като обяви, че „комунизмът е МНОГО красив идеал“. Върхът на политическото порно обаче беше, че го направи малко преди да влезе в храма „Св.Ал.Невски“, където да се черкува, заедно с целия кабинет.

Прочети...

Технология на манипулацията - или как да сринем Мутрата чрез собствените и методи

Искам да ви обясня "технологията на манипулацията", която трябва да приложим на тези избори, за да сринем Мутрата. Тя е единствената възможна, защото самата Мутра я прилага и с нея печели. На тази технология няма противодействие.
Сега трябва за 2-та месеца на служебното правителство ежедневно и ежечасно да бълваме скандали - няма значение истински или фалшиви. Важното е да се вдига много шум, и обществото да се изпълва със събития. Така на края на 2-та месеца, тълпата ще е вече с впечатлението, че Близнашки е управлявал 5 години, и той е виновен за всичко. Съответно ще гласува водена от тази мотивация.

Прочети...

Близнашки изтрещя! Иска да отменя гласуване на ПЕС...

Малоумният ни премиер казал, че ще иска подкрепа от Станишев за Сталинка за външен министър на ЕС. Тоя човек веднага да се разпрофесори и да се прати начален даскал у Факултето. Не знае елементарни неща за ЕС, а и за правото като цяло... 
Сега да поясним - в Европа има демокрация, и решенията на партиите се вземат колективно. Станишев не е Бойко Борисов, да може еднолично и конюктурно да решава. ПЕС е решила, че външният министър ще е от ПЕС, и Серго не може да го промени. Иначе и Серго би лобирал за доказаната комунистка Сталинка да стане външен министър - наше момиче е все пак...

Прочети...

Кабинетът: Мутра, протестър, мутра, протестър, мутра, протестър... и 2 грешки на подбора

Ако под "протестър" разбираме участник в протестите, а под "мутра" разбираме фен и следовник на мутренската партия ГЕРБ, то правителството на мутрата Плевнелиев доста добре се вписва в шаблона на Тошко Колев от "Опасен чар". Само титулярите са не роднини и милиционери, а мутри и протестъри. Има и 2 странни назначения. Странни, защото са позволили да се озоват в подобна мутро-протестърка компания :)

Прочети...

Президентът обяви война на честните избори и на финансовата стабилност

През стиснати от яд зъби, че не му гласуваха да открадне 3,5 милиарда лева, президентът обяви състава на служебното правителство. Както и се очакваше, то представлява реваншистка конструкция, целяща да отмъсти за правителството на Орешарски и да осигури служебен разгром на изборите на всички несъгласни с ГЕРБ. Ключовите постове, от които зависят изборите, са дадени на откровени „ястреби“, които ненавиждат БСП и дори изобщо не приемат съществуването и като партия. В допълнение президентът готви „граждански съвет по изборите“, който да следял за честното им провеждане. В този съвет обаче няма да има представители на опозицията, а ще са основно хора от протестърските НПО, които една година срещу добро заплащане правеха клоунади по улиците. В рамките на президентското мислене, това е „гражданското общество“. Разбира се, най-големият символ на изборната машинация е служебният премиер, който освен с циркове по улиците, се прочу и с около 100 хиляди фалшиви подписа в подписка за свикване на референдум.

Прочети...

Изтече съставът служебното правителство (в сянка)

Въпреки, че съставът на официалното служебно правителство ще бъде обявен утре, Бойко Борисов вече е готов със състава на реалното правителство, което ще управлява зад гърба на кукличките на Плевнелиев. В хедкуотъра на ГЕРБ Борисов го наричал "служебно правителство в сянка". Ето ги най-важните хора в държавата в следващите 2 месеца:

Прочети...

Лекарският съюз изигра останалите бюджетни храненици и им взе 200 милиона

Българският лекарски съюз (БЛС) изнесе нагледен урок по лобиране и получаване на облаги, за сметка на останалите. Точно така се действа при демокрация - похарчват се всички пари, усвоява се всичко, затъва се в дългове, и накрая започва да се реве панически, че "болните умират", "болниците фалират", трябват пари незабавно. И политиците - уплашени преди избори, гласуват.

Прочети...

Реформаторите се разпадат, костовистите против Бойко и мутризма

Реформаторският блок е пред разцепване. Това става ясно от заявление на лидера на ДСБ Радан Кънев, с което той си подава оставката като говорител на реформаторите. Случващото се е резултат от дълго брожение в средите на ДСБ, които не мога да преглътнат мутрата Бойко Борисов и представлявания от него мутризъм да олицетворяват дясното. Не приемат и идеята Реформаторите да са "патерица" на ГЕРБ.

Прочети...

Ясна е схемата на грабежа на ГЕРБ и ДПС - ще се оправдае с треторазрядния еврочиновник и с изплащането на гарантираните депозити

Финалната схема за грабежа на ГЕРБ и ДПС стана ясна тази сутрин в интервю на Йордан Цонев. В отговор на писмото, което си поръчаха, и им написа някакъв фантомен евро-чиновник, от ДПС ще предложат по-ускорени срокове за изплащане на гарантираните депозити. Тъй като те са 3,7 милиарда лева, а във фонда за гарантиране има 2 милиарда лева, трябват от някъде още 1,7 милиарда. По принцип във фискалния резерв има близо 9 милиарда и може да няколко месеца (до януари 2015, когато предстоят плащания по външния дълг) да се изтеглят 1,7 милиарда. Но ДПС и ГЕРБ ще се направят на слепи и ще кажат, че няма пари и единственият начин да се платят гарантираните депозити, е да се актуализира бюджетът. Той обаче ще се актуализира за пълните 3,5 милиарда, а не за половината, защото чисто технически вече няма време да се прави толкова мащабна преработка на проекта.

Прочети...

Близнашки гори за служебен премиер!

Заради бурната обществена реакция, Георги Близнашки може и да се размине с поста "служебен премиер". Както е известно, Бойко Борисов е много чувствителен на тема "народен гняв" и се измъква винаги, когато има риск от неговото избухване. Така след няколко дни на "премиерство по медиите", Близнашки май отпада. Ще сложат по-безлична фигура, която не дразни чак толкова противниците на ГЕРБ, за да може зад гърба и министрите на ГЕРБ, и основно МВР, да фалшифицират по-ефективно изборите.

Прочети...

Страница 13 от 41

Политически блог на


Добри Божилов


Free business joomla templates