ООН: Русия втора след САЩ по желаещи да имигрират там

Според последен доклад на ООН, Русия се е превърнала във втората най-желана дестинация за имиграция в света, след САЩ. Разликата със САЩ чисто номинално е голяма. В САЩ трябва да се справят с близо 46 милиона имигранти, докато в Русия цифрата е 11 милиона. Но това е второ място, и назад са всички други държави, вкл. приеманите като атрактивни Германия (9 млн.), Великобритания (7,8 млн.) и Канада (7,3 млн.).

Прочети...

Цецо: Ако друг не иска, съм готов за министър на изборите

"Ако никой друг не иска, и не може да се намери човек, аз съм готов да поема организацията на изборите" - това казал Цветан Цветанов на среща в ГЕРБ, на която обсъждали извънредната ситуация със свалянето на новоназначената изборна министърка от гражданското недоволство. Цецо по принцип е председател на изборния щаб на ГЕРБ, но казал, че може да свърши същата работа и като министър. Бил готов на тази жертва.

Прочети...

Без тъпото американско добиче, дето купува всяка глупост, всички в Интернет сме фалирали

Да знаете, че ние плюем американците, ама без тях бизнес много трудно се прави. Американският гринго е единственият, на който можеше да продадеш всичко и скъпо. В Русия и Китай също народът забогатя, има огромен пазар, обаче там народът, израсъл в бедност, е пестелив и не харчи. Такова добиче като американския потребител няма никъде. Каквото му пуснеш, това купува. Без тъпото американско добиче, всички тия големи умници дето сме в "Интернет бизнеса", щехме да копаме с лопатата. Нямаше да има "Интернет бизнес", Гугъл, афилиейти, нямаше да сме голямята работа. Няма друго такова добиче на света като грингото.

Прочети...

На Бойко му трябвали памперси, при първото качване на кон

Бойко Борисов щял буквално да се "напикае" от страх, като за пръв път се доближил до кон, за да се учи да язди. Това разкри бившият вътрешен министър Богомил Бонев, който е известен със страстта си към конете и има бизнес с коневъдна ферма. Репликата на очевидно изпитващия неприязън към Борисов бивш министър е по повод снимката на Бойко гол до кръста с 2 не много едри шарана. Точните думи на Бонев във Фейсбук са: „Бъзиците с шараните и рибата Тон не са ясни само на герберастите. Но, Винету, пусни си такава снимка, а аз обещавам да не кажа, че при първото доближаване до кончето ти трябваха памперси...”

Прочети...

ЕС превключи демагогията към себе си - започнахме да се лъжем сами, че сме ОК

Европа затъва в собствената си демагогия по казуса с руското ембарго, след като започнаха масови коментари, че "Русия щяла да загуби много повече" и "Путин бил наказал собствения си народ". Тези концепции са пълна глупост, защото на света има свръхпроизводство на почти всичко, включително на храни, и от много години битките са кой къде да си прокара стоката. Няма битки кой да я произведе. В такава ситуация Русия може да си купи колкото храна от където си поиска. Всъщност вече започна битката между алтернативните доставчици кой да се намърда на руския пазар.

Прочети...

България пред крах, Украйна спира транзита на газ!

На закрито заседание украинското правителство е одобрило законопроект, с който се въвеждат санкции срещу Русия, съобщи премиерът Арсений Яценюк, цитиран от газета.ру.
Списъкът включва 26 вида ограничения като замразяване на активи, спиране на предприемаческа дейност, забрана за участие в приватизация, отнемане на лицензи. Предвидено е и налагане на пълна или частична забрана за транзит на всякакви видове ресурси.
Запитан да разясни какво има предвид под последното, премиерът отговори: "Казах, че предвиждаме спиране на всички видове транзит - както самолетните полети, така и на енергийни ресурси".

Прочети...

Бойко: Трябва да се отървем от доматите преди изборите

Европейската криза на свръх предлагане на плодове и зеленчуци, заради руското ембарго, е увеличила напрежението в ПП ГЕРБ. Прекомерното сваляне на цените и наличието на огромни излишъци от определени артикули – напр. домати, застрашава новата власт след изборите. Твърде евтиният домат води до увеличаване на доматите, с които се замерят политиците, а както е известно  - най-замеряни са тези, които са на власт.

Прочети...

Доган вече не се занимава с политика, ДПС е във вътрешен разкол

Във връзка с поредните глупости на Осман Октай, да припомня, че една жена много като вземе да говори за секс, значи май няма секс. Справка - Кобилкина. Та и Октай - колкото е по-далеч от ДПС и властта, толкова повече глупости говори.

Последната му бомбастика е, че ДПС ще спечели 150 хиляди гласа заради Байряма. Това са пълни глупости. Няма да дойдат от Турция 150 хиляди човека, представяте ли си каква колона ще е на границата. Пък и защо непременно ще идват те тук, а няма нашите им роднини да идат в Турция? И ДПС да загуби гласове?

Истината е малко по-друга, ако ви интересува, слушайте мен. ДПС е в много сериозна криза. Доган е вдигнал ръце и не се меси. Той вече не се занимава с политика, а с други неща, които са по-актуални за други видове сайтове и медии.

Прочети...

Бойко: Да правим биодизел от руските череши

Да правим биодизел от оставащите в България плодове и зеленчуци, които Русия блокира за внос, е предложил Бойко Борисов на кризисна среща с най-близките си експерти по икономическите въпроси. Русофобската позиция на ГЕРБ в последните години застрашава одобрението на партията на изборите, и този проблем може да ескалира, в резултат на загубите на български производители от спрения износ. 80% от населението на България са русофили и не разбират защо ЕС налага санкции на Русия, заради това, че САЩ запалиха война в Украйна.

Прочети...

Комунизма не е никъв идеал, бе педал смотан, за т`ва ли те сложѝх там?

„Комунизма не е никъв идеал, бе педал смотан, за т`ва ли те сложѝх там?“-  такива били неистовите крясъци на Бойко Борисов вчера вечерта, след грандиозния гаф на служебния премиер Близнашки, който публично обяви комунизма за „много красив идеал“. Ядосан, Борисов казал още, че му трябват реститутските „тикви“ и антикомунистите от Реформаторския блок, за да постигне сам мнозинство на изборите. Затова и похарчил много пари, та да разпадне блока и да засмуче именно „сините каски“ на Костов. И сега с комунистическия идеал на Близнашки всичко пропадало.

Прочети...

Страница 12 от 41

Политически блог на


Добри Божилов


Free business joomla templates